Tips voor het opladen van de accu van jouw elektrische fiets - Fietsenwinkel Barendrecht

Tips voor het opladen van de accu van jouw elektrische fiets

Het opladen van de accu van jouw elektrische fiets is een klusje waar je regelmatig mee te maken gaat krijgen. Om ervoor te zorgen dat de accu in de best mogelijke staat blijft, zetten we graag alle tips voor je op een rijtje.

Waar moet ik bij het opladen van de accu op letten?

upgrade accu luxe e-volution
Allereerst is het goed om te weten dat de accu het belangrijkste onderdeel van de elektrische fiets is en dat deze het minst lang meegaat. Extra belangrijk dus dat je er zuinig mee omgaat en het behandelt met zorg. Het lijkt misschien alsof er vrij weinig mis kan gaan met het opladen van een accu, maar toch zijn er een paar belangrijke dingen die je zeker niet mag vergeten. Door het op de juiste manier te doen, weet je zeker dat de accucapaciteit maximaal benut wordt en je kunt daarmee de levensduur van de accu verlengen.

Temperatuurgevoeligheid van de accu van de elektrische fiets

Net zoals alle accu’s, reageert ook de accu van een elektrische fiets op de temperatuur buiten. Is het koud? Dan zal de accucapaciteit ook afnemen. Bij het opladen van accu is het niet fout of slecht om dit te doen wanneer de accu koud is, maar we raden het aan om hem bij kamertemperatuur op te laden. Door het makkelijke ontkoppelen van de accu kun je hem snel mee naar binnen nemen om hem daar op te laden. Wanneer je er toch voor kiest om hem in kou op te laden, moet je er rekening mee houden dat hij niet helemaal vol zal zijn wanneer hij 100% aangeeft. Dit komt doordat de acculader door de kou niet volledig zijn capaciteit kan benutten.

Pas op voor diep ontladen

Een belangrijke tip voor het opladen van de accu van de elektrische fiets, is dat de accu niet te lang leeg mag blijven. Met name in de winter is het belangrijk dat je de accu binnen een dag, maar het liefst sneller, weer oplaadt. Afhankelijk van het type accu loop je namelijk het risico op diepontlading. Wanneer deze grens is bereikt, is de accu meestal zover beschadigd dat hij niet meer opgeladen kan worden en dat is natuurlijk zonde! Zorg er daarom altijd voor dat hij, ook wanneer hij bijna leeg is, altijd weer opgeladen wordt.

Vragen over hoe je met jouw accu om moet gaan? Neem gerust contact op en we helpen je graag verder!

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


× WhatsApp