PANASONIC GX ULTIMATE-MOTOR: COMPACTE POWER-UNIT - Fietsenwinkel Barendrecht
panasonix gx motor foto tekst

PANASONIC GX ULTIMATE-MOTOR: COMPACTE POWER-UNIT

 

 

In een eerder artikel kondigden wij aan dat wij sinds afgelopen zomer, officieel dealer zijn geworden van Flyer. De gloednieuwe Uproc-modellen van Flyer, zijn ’s werelds eerste e-mountainbikes die zijn uitgerust met de moderne Panasonic GX Ultimate-motor.

In dit artikel leest u meer, over deze geweldige motor. Want, als er een motor systeem is die jouw e-bike vleugels biedt, dan is het wel deze!

 

Gewicht & Klasse

Met een gewicht van slechts 2,9 kg is de GX Ultimate een van de lichtste motoren in zijn klasse. Dankzij het bondige design kan de aandrijfeenheid onopvallend en stabiel in het frame worden geïntegreerd. Het smalle ontwerp maakt een kleine houdingsbreedte mogelijk (Q-factor – pedaalafstand) en maakt dat biomechanisch, optimaal en comfortabel trappen, mogelijk is.

Niet alleen zorgt een kleine pedaalafstand voor meer precisie, maar ook voorkomt het kniepijn.

Op smalle singletracks vermindert de lage Q-factor ook het risico op botsingen met de pedalen.

 

Elastisch

Niet alleen is deze motor uitgerust met een koppel tot 90 Nm, ook heeft hij een maximumvermogen van 600 watt. Een combinatie van deze specificaties, levert recordwaarden op bij de trapondersteuning. Daarnaast zorgen deze specificaties ervoor dat de steilste beklimmingen, een gemak worden om te berijden.

 

Het maximale koppel was beschikbaar bij een lage trapfrequentie. Of u nu liever langzaam op hoge snelheid trapt of uw voet op lage snelheid zwaait, maakt niets uit. Kortom, de duurzame GX Ultimate past zich aan uw individuele rijstijl aan.

 

Aansturing

Om deze motor aan te kunnen sturen heeft Flyer het zogeheten Flyer Intelligent Technology (FIT) ontworpen. Met de eenvoudig te besturen afstandsbediening, kun je eenvoudig ‘switchen’ tussen 4 verschillende ondersteuningsniveaus. Hierbij heb je o.a. de keus uit auto-modus.

Een geraffineerd geheel van sensoren zorgt voor een aangename ondersteuning op alle niveaus – een doorslaggevend voordeel, vooral bij technisch uitdagende beklimmingen.

Met de elektronische duw-hulp, heb je tevens de optie om gemakkelijk te lopen met je e-bike aan je handen. Daarnaast heeft Fit als groot voordeel, dat ondersteuningsniveaus gemakkelijk af stellen zijn.

Zo kun je prestatieverschillen tijdens groepsreizen compenseren en beslissen of je je wilt richten op meer ondersteuning of juist op meer actieradius.

Panasonic GX Ultimate-Motor & Fietsenwinkel Barendrecht

*Nieuw! Vanaf heden bieden wij op onze webshop e-bikes, uitgerust met deze geweldige motor, aan!

 

 

 

 

 

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


× WhatsApp