Op zoek naar een bagagedrager? Racktime Snap-it! - Fietsenwinkel Barendrecht
racktime foto

Op zoek naar een bagagedrager? Racktime Snap-it!

 

Racktime Company heeft een nauwe relatie met Tubus, een fabrikant van bagagedragersystemen en is sinds 2009 een dochteronderneming op de fietsenmarkt.

Snap it- is een montagesysteem, op de markt gebracht door het Duitse merk Racktime.

Dit systeem is bedoeld voor achterop de fiets, zodat jij gemakkelijk jouw fietsmanden, fietstassen en bepaalde fietskratten kunt bevestigen. Een voorwaarde daarbij is wel dat de bagagedrager geschikt dient te zijn voor dit systeem.

Lees meer in deze blog, over dit geweldig simpele, maar handige systeem!

 

Racktime Snap-it adapter

Om een ​​mand, krat of fietstas met Snap-it te plaatsen, heb je een gelijknamige adapter nodig. Met dit systeem, zit jouw  mand en/of tas, vast en zeker, op je fiets. Zo heb je bij een dubbele fietstas, extra bevestiging. Zo blijft de tas netjes recht hangen en daarnaast is de tas ook veilig gepositioneerd.

Dit systeem is meestal al bevestigd aan elke fietsaccessoire(s), maar kan ook afzonderlijk worden besteld, inclusief bevestigingsnet.

Het kan reserve zijn of in een mand, tas of krat worden achtergelaten als je dit hulpmiddel nog niet hebt, maar er al wel voor gemonteerd is.

 

Snap-it: voor smalle en brede dragers

De adapter Snap-it is verstelbaar. Dit maakt het mogelijk, hem te gebruiken voor zowel smallere als bredere achter dragers.

Let op! Zoals eerder aangegeven is, past de Snap-it adapter enkel en alleen op de bagagedragers van Racktime. Deze zijn hier speciaal voor ontwikkeld. Zo’n achter drager is los te bestellen. Echter zijn er bepaalde fiets/-e-bike merken die deze al gemonteerd hebben op hun fietsen. Denk bijvoorbeeld Aan Batavus, Gazelle en Koga.

 

Heavy duty adapter

Waar de ‘’gewone’’ adapter, ‘slechts’ 12 kilogram aankan, heeft men bij Racktime een adapter op de markt gebracht die een totaalgewicht van ruim 25 tot 30 kilo aan kan. Deze Heavy Duty adapter is berekend op het zwaardere werk.

Deze Heavy (zware) variant is gemaakt van zowel roestvrij staal, als aluminium. Ook bij deze adapter is het mogelijk om hem onder een tas, mand of krat te schroeven.

 

 

Zo gebruik je Snap-it

Plaats het fietsaccessoire met de Snap-it adapter in de bagagedrager. Schuif vervolgens het geheel met de adapter naar voren en klik. U kunt de klem weer verwijderen door de groene hendel omhoog te duwen. Vervolgens kunt u de tas of mand terugduwen.

 

 

Secure-it

Er is ook een andere sleutel beschikbaar voor Snap-it adapters. Dit wordt Secure-it genoemd, wat een belangrijke eerste bescherming vormt tegen diefstal. Helaas is Secure-it niet te gebruiken i.c.m. heavy-duty adapters.

 

 

 

 

 

 

Zie ook:

MIK-remsysteem (link)

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Magazijn OpruimingBekijk