*Nieuw: Trek Fietsen - Fietsenwinkel Barendrecht
trek1

*Nieuw: Trek Fietsen

 

Geschiedenis

Een verhaal over een man die na een plotselinge ontmoeting in de vliegtuig een passie opbouwde voor fietsen en deze passie combineerde met zijn baan als zakenman. Een verhaal wat verteld wordt door zoon van oprichter Richard Burke, John. Het verhaal van Trek Fietsen.

 

Samen met zijn compagnon Bevil Hogg, wie hij toevallig ontmoette in de vliegtuig, kocht Richard een winkel in Madison, begin jaren ’70. Deze winkel droeg de naam Stella Bike Shop. Richard, een echte zakenman in hart en nieren, zocht naar meer. Samen openden ze al snel een tweede winkel; Stella Bicycle Shop. Ditmaal in Champaign, Illinois.

Richard was nog niet tevreden. Hij wilde meer. Zo verteld zijn zoon, president van Trek Fietsen: Mijn vader dacht altijd groot en zijn idee was om door het hele land een keten van fietswinkels te beginnen in universiteitssteden.

Echter, ging het niet helemaal als gepland. De heren maakten verlies en moesten noodgedwongen de winkels sluiten, tijdens de herfst van ’75.

” Mijn vader en Bevil leerden dat om succesvol te zijn, je niet gewoon een willekeurig merk kon verkopen. ”

Ze hadden behoefte aan iets unieks. Fietsen kopen, kon toen niet. Althans, goede merken. Ook zagen zij het niet zitten om detailhandelaar te worden. Ze besloten dus zelf een nieuwe fietsenmerk op te richten. Iets unieks in de Verenigde Staten.

Niemand bouwde echt goede fietsen in de Verenigde Staten. Bevil vond dat ze daarom in plaats van een detailhandelaar te zijn, zelf hoogwaardige fietsen in de VS moesten gaan bouwen.

 

 

Je had het bedrijf Schwinn, die goedkope fietsen en kinderfietsen verkocht. Daarnaast waren er ook een aantal Europese merken die fietsen verkochten. Maar vanaf het gemiddelde segment tot aan topniveau fietsen, had je geen producenten in de VS. Een uniek idee en een ware innovatie.

 

Award

Tot op heden heeft Trek Fietsen, 1 award gewonnen.

trek2

10 MAART, 2021

TREK BENELUX

Trek Émonda SL6 Pro door vakjury uitgeroepen tot Racefiets van het Jaar 2021

 

Trek Fietsen & Fietsenwinkel Barendrecht

*Nieuw! Sinds vorige maand, is Fietsenwinkel Barendrecht officiële dealer geworden van Trek Fietsen. Binnenkort zullen verschillende modellen Trek fietsen beschikbaar zijn om te bestellen, zowel in onze fysieke winkel als op onze webshop.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Magazijn OpruimingBekijk