Een veilige manier om accu's van e-bikes te gebruiken - Fietsenwinkel Barendrecht

Een veilige manier om accu’s van e-bikes te gebruiken

Zonder dat iemand er stil bij staat, maakt iedereen dagelijks gebruik van minimaal 4 verschillende accu’s. Zo is er een accu in een elektrische tandenborstel, in een auto, in de mobiele telefoon en natuurlijk in de elektrische fiets. Na het lezen van dit artikel, weet jij hoe je veilig en zonder gevaar om kunt gaan met de accu van een e-bike.

Popal Fietsen staat bekend om zijn veiligheid. De vraag hoe je het beste met een accu van een e-bike om kunt gaan, is een van de meest voorkomende vragen. Het antwoord daarop is eigenlijk al bekend: met de accu van een e-bike moet je omgaan, zoals je ook met andere soorten accu’s omgaat: heel erg voorzichtig.

Zoals gezegd staan de fietsen en accu’s van Popal Fietsen bekend om hun veiligheid. De accu’s voldoen daarnaast aan de hoogste Europese normen die als erg streng worden beschouwd. Daarom heeft Popal Fietsen alle wettelijke certificaten én zijn de accu’s beschermd tegen wisselende temperaturen, piekspanningen, overbelasting en kortsluitingen.

Het gebruik van e-bike accu’s: tips & tricks

Een ongelukje zit in een klein hoekje: er zal altijd een kans bestaan dat een accu defect raakt. En in het ergste geval kan dat leiden tot een ontbranding. Het gebruikmaken van een verkeerde lader en/of beschadigingen aan de accu kan de oorzaak zijn van een ontbranding. Met de onderstaande 4 tips verklein je de risico’s om ongelukken te krijgen.

Maak nooit gebruik van opladers die je zomaar overal kan kopen.

Een Popal fiets wordt altijd geleverd met een originele oplader en accu. Mochten deze onderdelen beschadigd raken, dan kan je altijd met ons contact opnemen. In sommige gevallen zullen wij het proberen te repareren en in andere gevallen verschaffen wij een nieuwe accu of een nieuwe oplader. Wij raden het dus af om een oplader van een andere type e-bike of merk te gebruiken.

Zet je fiets nooit in de felle zon, maar parkeer je e-bike zoveel mogelijk in de schaduw.

Om de accu te beschermen tegen verhitting, moet dit onderdeel van de fiets niet direct onder de felle zonlicht komen te staan. Let er ook op dat je je e-bike niet tegen verwarming laat leunen, want ook dan kan de accu verhit raken. Een omgeving met een temperatuur tussen 12 en 26 graden is het meest ideaal. In de winter is het aan te raden om de accu in een vorstvrije omgeving te bewaren.

Regelmatig de accu contoleren op beschadigingen.

In de volgende situaties moet je altijd direct de accu van de stroom afhalen en dus stoppen met opladen:

  • als er een sterke geur hangt bij de accu
  • als er sprake is van een rookontwikkeling en/of vonken
  • als er sprake is van een overmatige hitte
  • als er een lekkage is bij de accu

Zodra een van de bovenstaande situaties zich voordoen, moet de accu uit de buurt van brandbare materialen gelegd worden. Zodra de situatie veilig is, is het raadzaam om met ons contact op te nemen.

Wat is dan wel het beste manier om de accu op te laden? Volg het laadadvies!

Als de accu aan de oplader ligt, moet deze altijd in het zicht blijven. Daarom raden wij het ook af als een accu in de nacht wordt opgeladen. Wij adviseren om de accu in een droge omgeving én in de buurt van een rookmelder op te laden. Zoals gezegd is de ideale temperatuur om op te laden tussen 12 en 26 graden. Voor meer informatie over het veilig gebruik maken van een accu, is er altijd de mogelijkheid om contact met ons op te nemen.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Magazijn OpruimingBekijk