Wat jij moet weten over de Speed Pedelecs - Fietsenwinkel Barendrecht
qwic speed pedelec

Wat jij moet weten over de Speed Pedelecs

Inmiddels kennen de meeste ze wel. Waar je vroeger verbaasd keek als er een Speed Pedelec met hoge snelheid, langs kwam racen, is dat nu inmiddels de normaalste zaak van de wereld. In dit blog, gaan wij in op deze bijzondere variant van de elektrische fiets!

 

Wat is een Speed Pedelec?

Het Speed Pedelec, ook wel de E45 high speed elektrische fiets genoemd, is een type elektrische fiets met ondersteuning tot 45 km/u. Normale elektrische fietsen zijn beperkt tot 25 km/u. Met een Speed Pedelec kun je dus in feite, bijna twee keer de snelheid van een gewone elektrische fiets verplaatsen.

 

Verschillen tussen E-bikes en Speed Pedelecs

Sommige Speed Pedelecs op de markt zijn slechts versies van gewone elektrische fietsen met hogere snelheid. De beperking van e-bikes tot 25 km/u is vanwege verkeersveiligheidswetten.

Aangezien de Speed Pedelec wordt gezien als bromfiets, mag deze begrens worden tot wel 45 km/u.

Ook onderling hebben Speed Pedelecs het een en ander aan verschillen. Als wij kijken naar de ‘klassieke’ Speed Pedelecs, lijken deze, simpele opgevoerde e-bikes te zijn met enkel een nummerplaat en achteruitkijkspiegel. Maar de juist wat ‘sportievere’ modellen zijn weer ontwikkeld, voor pure snelheid. Meer weerstand vraagt om meer maatregelen.

Bij de sportieve Speed Pedelecs, zie je dan ook extra sterk ontworpen frames die de kracht van krachtigere motoren kan weerstaan een grotere accucapaciteit voor het grotere energieverbruik, bredere banden, meer comfort en uiteraard goede weerstand tegen oneffen wegen en bochten onderweg.

Dit verklaart ook deels het enorme prijsverschil tussen verschillende merken en modellen: de accu, motor, onderdelen en frame van de E45 versie van een gewone elektrische fiets zijn iets eenvoudiger en iets goedkoper dan normaal (maar niet altijd).

Kalkhoff is een voorbeeld van een fietsmerk die ‘klassieke’ Speed Pedelecs aanbiedt. Heb je het over de sportievere Speed Pedelecs, dan kijk je je meer naar Stromer.

 

Onderhoud

Zoals bij elke fiets, moeten de Speed Pedelecs goed worden onderhouden. Regelmatig fietsonderhoud is belangrijk omdat de motor veel kracht uitoefent op de draaiende delen en de pedalen vaak op hoge snelheden worden gebruikt.

 

Testritten

Bij Fietsenwinkel Barendrecht heb je de mogelijkheid om verschillende Speed Pedelecs uit te proberen. In onze showroom hebben wij meerdere varianten taan, speciaal voor jou!

 

Heb jij altijd al willen ervaren hoe het voelt, om op een Speed Pedelec te fietsen? Kom dan langs en proef de smaak van een ritje op onze Speed Pedelecs, voorzien van kentekens en al. Op speedpedelec.org vind je overigens, uitgebreide reviews van alle Speed Pedelecs varianten.

 

Wet- en regelgeving

Het kabinet ziet Speed Pedelecs als bromfietsen. Dit heeft als gevolgd, dat men niet zomaar ons winkel uit kan fietsen met Speed Pedelecs. Er zijn bepaalde regels en wetten opgesteld, waar men zich aan moeten houden. Deze regels en wetten, zetten wij voor jou op een rijtje:

  • Draag een helm die voldoet aan norm NTA 8776:2016 of ECE 22.05.
  • Geel bromfietskenteken verplicht
  • Rijbewijs verplicht
  • De fiets moet voorzien zijn van een claxon en remlicht
  • De Speed Pedelec moet minimaal WA verzekerd zijn
  • Houd je aan de verkeersregels

 

Wil je een overzicht van de Speed Pedelecs bij Fietsenwinkel Barendrecht? Klik hier.

 

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


× WhatsApp