MIK-remsysteem - Fietsenwinkel Barendrecht

MIK-remsysteem

Basil; Een van de grootste spelers op de markt, wanneer het aankomt op fietstassen en bagagedragers.

Deze grote speler, heeft een systeem bedacht om fietstassen en/of fietsmanden eenvoudiger te plaatsen op de bagagedrager. Dit systeem heeft men MIK genoemd. MIK staat voor “Mounting Is Key” en maakt het plaatsen op de bagagedrager nu eenvoudiger dan ooit!

Maak je geen zorgen meer over een dubbele fietstas, een hondenfietsmand of een gewone voor op de achterkant van je fiets. Deze klik je nu namelijk eenvoudig vast, met het systeem van MIK.

 

 

Hoe werkt MIK?

Het MIK-systeem is te gebruiken, op verschillende manieren en bestaat altijd uit 2 delen. Het eerste deel is de adapterplaat. Deze dient onder de fietstas/-mand geplaatst te worden. Het tweede deel is de bagagedrager met ingebouwde MIK-configuratie. Geen MIK bagagedrager? Geen probleem! Maak gebruik, van de zogeheten Carrierplaat. Deze plaat, plaatst u simpelweg op de bagagedrager, die u al heeft.

Nog even op een rijtje:

  • Er zijn 3 onderdelen
  • U gebruikt er 2

U maakt gebruik van de adapterplaat in combinatie met de MIK-bagagedrager en/of de Carrierplaat. Deze combinatie is ervoor bedoeld om de connectie te kunnen maken met de adapterplaat van de tas of mand te kunnen maken.

 

 

MIK-adapterplaat

De adapterplaat is vaak al aanwezig op nieuwe fietstassen (voor bovenop de drager) die geschikt zijn voor het MIK-systeem. Met andere woorden: deze adapter zit vaak al op zo’n tas. Daarnaast zijn er ook een aantal fietsmanden, waar deze adapter op is geïntegreerd.

Voor dubbele zadeltassen met het Universal Bridge systeem kan apart een adapterplaat aangeschaft worden om aan te sluiten op het Basil Universal Bridge systeem. Dit is mogelijk, doormiddel van de vier meegeleverde schroeven. Is er een fietsmand met een multisysteembodem (dus een reeks voorgeboorde gaten)? Ook in dit geval kan de adapterplaat apart worden aangeschaft.

 

De Carrierplaat kan met vier inbusbouten op een gewone imperiaal worden gemonteerd. Dit is een flexibel systeem, je kunt deze schroeven dus aandraaien naarmate de breedte van het rek. Draai vervolgens alles vast met de bovenste inbusbouten (ook vier).

Carrierplaat

De Carrierplaat kan met vier inbusbouten op een gewone imperiaal worden gemonteerd. Dit is een flexibel systeem, je kunt deze schroeven dus aandraaien naarmate de breedte van het rek. Draai vervolgens alles vast met de bovenste inbusbouten (ook vier).

 

Let op! Deze Carrierplaat is geschikt voor alle bagagedragers van 100 tot 170 millimeter breed.

Let op! Let op bij e-bikes met een accu aan de achterkant: er dient wel enige ruimte te zijn tussen de bagagedrager en de accu.

Vaak is dit het geval, maar er zijn ook wel gevallen waarbij de accu direct tegen de bagagedrager gemonteerd is. In zo’n geval kan deze ‘base’ er niet op worden vastgeklemd.

 

 

Het plaatsen/afnemen van jouw fietsaccesoire

Als de Carrrierplaat aan de fietsmand of fietstas wordt bevestigd en er ook nog een Carrierplaat of een MIK-bagagedrager is, is dat een fluitje van een cent.

Pak de fietsaccessoire en klik het MIK profiel op het systeemrek of op de adapterplaat op de Carrierplaat (beiden werken hetzelfde). Jouw tas is nu helemaal veilig!

 

 

Diefstal

Niet alleen is het systeem van Mik handig, hij is ook nog eens veilig. Dit systeem is namelijk voorzien van een ingebouwd sleutel. Hiermee bescherm jij jouw fietsaccessoires tegen de gelegenheidsdief.

Hoe te gebruiken? Zodra je je tas of mand hebt geïnstalleerd, haal je je sleutel eruit en ben je klaar! Je kunt de sleutel natuurlijk ook laten zitten, waar die zit.

 

Tip: Een tweede Carrierplaat is mogelijk om los bij te bestellen. Zo kunnen jij en je partner bijvoorbeeld ook de fietstas, hondenfietsmand of elke andere fietsmand van elke fiets omwisselen.

Alle MIK-accessoires zoals tassen, manden en kratten zijn ook te gebruiken, met het nieuwe MIK HD-systeem dat is ontwikkeld voor het veilig monteren van kinderzitjes. Het MIKHD-systeem maakt het eenvoudig om kinderzitjes en fietsaccessoires te verwisselen

 

 

Interesse?

Interesse in onderdelen van MIK? Klik dan hier.

 

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Magazijn OpruimingBekijk