Verschil voorwiel motor en midden motor elektrische fiets - Fietsenwinkel Barendrecht

Verschil voorwiel motor en midden motor elektrische fiets

Wat is een voorwiel motor bij een e-bike?

img_6449bewerkt[1]

De naam zegt het al een beetje. Wanneer u kiest voor een e-bike met een voorwiel motor, kiest u voor een e-bike waarbij de motoraandrijving in het voorste wiel van uw fiets verwerkt. Wanneer deze motor zijn werk doet, voelt het alsof u vooruit getrokken wordt. Dat fietst natuurlijk heerlijk! Wist u dat een voorwiel motor erg stil is wanneer hij zijn werk doet? Ideaal voor rustgevende fietstochtjes dus.

Wat zijn voor- en nadelen van een voorwiel motor?

Het grootste en meest bekende voordeel van e-bikes met een voorwiel motor is dat deze goedkoper zijn in aanschaf dan fietsen met een midden wielmotor. Daarnaast is de keuze uit merken en modellen met deze aandrijving erg groot. Tot slot hebben deze e-bikes vaak een dichte kettingkast. Het grote voordeel hiervan is dat je niet veel tijd kwijt bent aan onderhoud. Ondanks deze voordelen, zijn er natuurlijk ook redenen om juist niet voor een voorwiel motor te kiezen. Dit zou kunnen zijn dat de trekkracht iets zwakker is, dit maakt dergelijke e-bikes vooral geschikt voor dagelijks gebruik op vlakke terreinen. Ideaal voor oudere gebruikers en ritjes naar de supermarkt of sportclub natuurlijk! Vrijwel niemand hoort je trouwens aankomen, want alle e-bikes met een voorwiel motor hebben een stille motor en maken bijna geen geluid.

Bekijk onze voorwiel motor elektrische fietsen.

 

Pluspunten voorwielmotor

  • Goedkoop
  • Ruime keuze
  • Weinig geluidsproductie
  • Snelle optrek

Minpunten voorwielmotor

  • Onnatuurlijke optrek, je voelt getrokken aan je armen
  • Minder veilig bij gladde ondergrond door de voorwielrotatie
  • Minder krachtig t.0.v. middenmotor. Hierdoor is het minder geschikt voor heuvelachtig landschap.
  • Minder veilig bij gladde ondergrond door de voorwielrotatie

Wat is een midden motor bij een e-bike?

middenmotor van bafang

Bent u juist wel van plan bent om op meer heuvelachtige terreinen te fietsen? Dan kunt u nadenken over de aanschaf van een e-bike met een midden motor. U raadt het al, bij deze soort e-bike zit de motor iets verderop in de fiets verwerkt, namelijk in de trapas. De trapas zit bij de pedalen. Anders dan bij een voorwiel motor, voelt het hier haast niet alsof u ondersteund wordt bij het trappen. Door de plaats van de motor lijkt het alsof uw eigen kracht door uw eigen benen wordt veroorzaakt.

Wat zijn voor- en nadelen van een midden motor?

De plaats van de motor is dus bij een midden motor anders. Dit brengt voordelen met zich mee. Zo kent de fiets een zeer goede balans, doordat de motor in het midden en laag bij de grond zit. Een band plakken is door de plaats van de motor ook erg eenvoudig, want u hoeft hier geen rekening mee te houden. We noemden al even het voordeel van de kracht van deze motor, door de plaats van de aandrijving, kunt u met gemak heuvelige gebieden aan. Het is niet voor niets de meest populair e-bike op dit moment. U bent er enkel iets meer budget aan kwijt dan een e-bike met een voorwiel motor.

Bekijk onze midden motor elektrische fietsen

Wat is het verschil tussen een voorwiel- en midden motor bij e-bikes?

Het verschil tussen een e-bike met voorwiel motor en een e-bike met midden motor zit hem dus in de plaats van de motor. Waar bij een voorwiel motor de aandrijving iets minder krachtig is, kunt u met een middenmotor met gemak heuvelachtige gebieden aan. In beide gevallen zijn de e-bikes goed te onderhouden. Voor een e-bike met een midden motor betaalt u net iets meer, hier krijgt u wel een meer krachtige aandrijving voor terug. Zoals u wellicht al elders in uw zoektocht hebt gelezen, is het ook mogelijk een achterwiel motor te kiezen. Dit komt echter minder vaak voor. Bij deze soort aandrijving lijkt het alsof iemand u een duwtje in de rug geeft. De strakkere vormgeving is iets dat u maar net moet aanspreken. Door de open kettingkast vergt deze e-bike meer onderhoud. Zeker wanneer u voor het eerst een e-bike aanschaft, raden wij aan om voor een midden of voorwiel motor te kiezen.

Waar moet u zijn voor meer informatie?

Naast de keuze voor de plaats waar de motor zich bevindt, zijn er meer zaken die eraan bijdragen dat u de e-bike kiest die het best bij u past. Zo is ook de maat van de e-bike van belang voor uw fietsgemak. Zo is de framemaat een goede factor om uw e-bike op te selecteren. Kies natuurlijk ook direct het design dat u aanspreekt. Heeft u graag hulp bij het vinden van uw perfecte e-bike? Schakel dan hulp van specialisten in. Bijvoorbeeld die van Fietsenwinkel Barendrecht. Zij voorzien u graag van passend advies en informatie over de nieuwste trends en mogelijkheden. Op die manier weet u zeker dat u straks op de voor u beste e-bike wegfietst.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Magazijn OpruimingBekijk